15 Kasım 2010 Pazartesi

Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilileri

Kamuda görev yapmakta olan Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilileri (TKYY), kamu malının muhafaza edilmesi, korunması, kayıtlarının ve sayımının düzenli olarak yapılması konusunda, hem harcama yetkilisine, hem kamuya karşı ciddi sorumluluk altında görev yapmaktadır.

Genel olarak,  ilgili mevzuat gereği, bu işi yapabileceği düşünülen çalışanlar arasından, Harcama Yetkilisi tarafından seçilen TKKY,  yapmakta oldukları esas işlerinin yanında, ilave olarak bu görevi yürütmeye çalışırlar. Her yıl, ilgili cetvelleri, sayım ve döküm sonunda hazırlar ve Sayıştay başkanlığına gönderirler. Her an gerçekleşebilecek bir denetim için, kurumun taşınır malzeme hesaplarını şeffaf bir biçimde hazır tutmak zorundadırlar.


Kurum faaliyetleri sırasında, onlarca taşınır malzemenin kaybolması, çalınması vb. sebeplerle ortadan kalkması durumunda, "Kamu Zararı" suçlamasıyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Ve gerçekten, üzerinde yetim hakkı bulunan her bir malzemenin, muhafaza edilmesi bakımından önemli bir görev yürütmektedirler. Bu görev esnasında ortaya çıkabilecek problemlerin ciddi yaptırımları ile her zaman karşılaşabilmektedirler.

Bu blog sayfası, Kamuda görev yapmakta olan TKYY nin, her türlü bilgi, tecrübe paylaşımı yapabilmesi amacıyla kurulmuştur. Bir kamu çalışanı olarak, bu sayfayı zaman zaman güncellemek, gelen sorulara cevap verebilmek, ve soru ve sorunlarıma cevap bulabilmeyi ümid ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder